Thursday 10 April 2014

Je hebt een Dodge Ram gekocht, en dan?

Ad Janssens van Nemo Service in Uden heeft zijn 2e Dodge Ram gekocht, model 2013. Hij is duiker bij boorplatforms en moet vaak 3 weken zijn Dodge Ram op een parkeersplaats aan zee laten staan.  Met zijn eerste Dodge Ram had hij niet zo’n goede ervaring. Telkens als hij terugkwam was de accu leeg. Daarom trok hij de min-pool van de accu eraf, maar dan was alles weer ge-reset. Al zijn instellingen waren dan weg, telkens als hij terugkwam.

Een knal!

Ad rijdt rustig terug naar huis, als hij weer van een missie op zee terugkomt. Hij rijdt ‘s avonds op de autoweg. Plotseling houdt de auto wat in, en meteen daarna een enorme knal achterin. De hele achteras is geblokkeerd en de auto remt alsof het een noodstop is. Ad kon nog net zijn Dodge Ram op de vluchtstrook manoevreren, maar rijden was niet meer mogelijk. Hij stapt uit en alles hangt los onder de auto bij de achteras. Hij belt de ANWB en die brengen de auto naar de dealer waar hij hem gekocht heeft, anderhalf jaar geleden.

€ 8000,- schade

De hele achteras, cardan én versnellingsbak moest vervangen worden. Oorzaak? Een pen van 10 euro die was losgeschoten. Daar was wel een update voor geweest maar de dealer wist dat niet. Ad Janssens heeft zelf de reparatie moeten betalen en heeft er een slecht gevoel van over gehouden.

De Dodge Ram rijdt fantastisch

Heb je eenmaal een Dodge Ram gereden, dan wil je niet anders meer. Maar er kán natuurlijk ook wat misgaan, en dan moet je een goede dealer achter je hebben staan, die niet bang is om een paar euro uit te geven als je een garantieprobleem hebt. Maar je wilt ook niet teveel betalen.

Hoe zit dat met de dealers van Dodge Ram en garantie?

Chrysler heeft géén officiële dealers in Europa. De auto’s die hier rondrijden hebben géén fabrieksgarantie. Je zou kunnen zeggen dat de auto’s uit het wilde westen komen en zo kan het ook zijn met de dealers van deze auto’s. Maar er zijn uitzonderingen. DickerSchutz Car Import is zo’n uitzondering.

De prijs van een nieuwe Dodge Ram

Ad Janssen ging in de buurt naar een dealer en probeerde er een goede prijs te krijgen. Omdat hij van DickerSchutz zoveel goede recensies gelezen had besloot hij vanuit Uden ook naar Maastricht te rijden. Ad kende de materie en testte daarmee Erwin Dicker. Ad had een goed gevoel bij Erwin Dicker en vroeg of hij een offerte wilde maken. Hij was duurder dan zijn collega bij Ad in de buurt. Erwin wist dat Ad nu nog niet zou kopen maar zeker serieus was. Het gesprek werd besloten met de uitspraak: “Beste Ad, ga goed nadenken waar je de Dodge wilt kopen, en als je dan bij ons terugkomt zal ik je niet teleurstellen”. Ad had zelfs aangegeven dat hij meer wilde betalen, maar dat hij het verschil toch te groot vond.

Belofte meer dan waar gemaakt!

De Dodge is gekocht bij DickerSchutz Car Import, en ook nog voordeliger dan bij zijn collega. De auto werd afgeleverd en met de 8-traps automaat reed hij super. Ook de LPG-installatie was veel beter, je merkte er helemaal niks van. Verder kon de LPG computer uitgezet worden, waarmee het accuprobleem ook goed was opgelost.

Maar dan, soms start hij niet…

Je wilt graag dat een auto betrouwbaar is. En dat is niet zo als een auto soms niet start. Erwin gebeld van DickerSchutz Car Import. “We komen hem halen”. Storingen die soms optreden zijn altijd vervelend. Want als ze niet optreden, kun je ze als dealer niet vinden. Twee dagen hebben ze gezocht en Luc Meertens, (ex-vliegtuigmonteur) monteur bij DickerSchutz Car Import had het euvel gevonden. Het was een massa-probleem. De bout waarmee de massakabel was vastgemaakt was losgeraakt, achter onder het chassis, waardoor soms wel en soms niet een goed contact gemaakt werd bij het starten. Foutje van de fabriek.

Perfect opgelost door DickerSchutz Car Import.

Dus let op waar je je Dodge Ram koopt. Koop hem bij DickerSchutz Car Import.

Als je in Nederland of Belgie een Dodge Ram gaat kopen, google dan eerst eens de naam van de dealer die je in gedachten hebt, en kijk welke referenties hij heeft. Het is verbazingwekkend hoeveel verschillen dat je dan ontdekt. DickerSchutz Car Import heeft een zéér goede reputatie. Ze hebben onlangs de grootste overdekte showroom (5000m2) van Europa met Amerikaanse Pick Ups geopend. Er staan meer dan 50 auto’s te blinken en te wachten op een nieuwe eigenaar. De service is top en dus is het zeker de moeite waard om eens een paar 100 kilometer te rijden naar Maastricht. Want daarna wil je wel 150.000 kilometers of meer met een betrouwbare Dodge Ram rijden. Kijk op www.dickerschutz.com en maak een afspraak om kennis te maken met dit unieke bedrijf.

No comments:

Post a Comment